fbpx

„Mai mult sprijin european pentru R. Moldova”. Siegfried Mureșan comunică șapte lucruri importante din declarația adoptată la Bruxelles

Europarlamentarul român, Siegfried Mureșan, a comunicat șapte lucruri importante din declarația adoptată în cadrul Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
  1. Începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană cât mai curând, după îndeplinirea celor 9 recomandări;
  2. Regim european de sancțiuni pentru oligarhii care vor să destabilizeze și să corupă Republica Moldova;
  3. Unitate special dedicată relațiilor cu Moldova la nivelul Direcției de Vecinătate a Comisiei Europene
  4. Mai multe resurse alocate Hub-ului UE pentru securitatea internă și managementul frontierelor Republicii Moldova;
  5. Liberalizarea totală a comerțului UE – Moldova;
  6. Creșterea sprijinului financiar european pentru Moldova;
  7. Eliminarea tarifelor de roaming între UE și Moldova.

Oficialul a ținut să menționeze că a prezidat o reuniune foarte bună a Comitetului parlamentar de Asociere UE – Moldova.

„Alături de membri ai Parlamentului European și ai Parlamentului Republicii Moldova, reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova, precum și ai Comisiei Europene și ai Serviciului European de Acțiune Externă, am transmis susținerea noastră clară pentru creșterea sprijinului european oferit Republicii Moldova.”, a notat europarlamentarul.

„În aceste zile, ne întâlnim la Bruxelles pentru a ne exprima sprijinul față de Republica Moldova din partea Uniunii Europene. Urmărim situația de acolo, suntem la curent cu toate progresele înregistrate. De asemenea, suntem conștienți de încercările permanente de a destabiliza și provoca lucrurile în Republica Moldova. Suntem conștienți că riscurile de securitate pentru Republica Moldova și pentru statele membre UE sunt comune și sunt aceleași. De aceea vom lucra pentru a consolida securitatea la granița de este a Uniunii Europene, inclusiv în Republica Moldova”, a menționat Siegfried Mureșan.

Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană (CPA RM-UE) reprezintă forumul parlamentar al Acordului de Asociere UE – Republica Moldova. Din el fac parte membri numiți de Parlamentul Republicii Moldova și de Parlamentul European, care se întrunesc de două ori pe an, alternativ la Chișinău și Bruxelles.

Articole asemănătoare

Back to top button