fbpx

Lupta pentru ieftinirea carburanților continuă: Șoferii care au protestat în PMAN au scris o petiție

Zeci de șoferi care au protestat zilele trecute în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) împotriva scumpirii carburanților au scris o petiție. Documentul urmează a fi transmis mai multor instituții de stat, printre care și Agenției Naționale pentru Reglementarea Energetică, dar și Guvernului Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conducătorii auto cer ieftinirea carburanților, oferirea explicațiilor privind majorarea nejustificată, precum și atragerea la răspundere a persoanelor implicate în creșterea neîntemeiată a prețului la carburanți și examinarea ideii de a modifica legislația privind impozitele pentru drumuri, cu includerea taxelor rutiere în prețul carburanților.

„Considerăm că noua metodologie aprobată de ANRE, constituie o înțelegere de cartel, ce va permite jucătorilor de pe piață, să majoreze în mod artificial, prin diferite metode, cheltuielile reglementate la pct. 4 din Metodologie, fapt ce va determina creșterea legală a prețului la carburanți.

Prezenta metodologie, constituie un mijloc de protecție legală a rechinilor pieței petroliere din Republica Moldova, care în mod abuziv, vor camufla cheltuielile suportate pentru import și distribuire a carburanților, urmând ca acestea, să fie suportate de destinatarul final, fapt inadmisibil din perspectiva protecției consumatorului”, se menționează în textul petiției.

Foto: tv8.md

Menționăm că sute de conducători auto, și nu numai, au rămas nemulțumiți de faptul că unele stații PECO din țară au ridicat zilele trecute prețul la benzină cu un leu, iar la motorină cu circa 75-85 de bani. În acest sens, șoferii, dar și ceilalți cetățeni afectați de ridicarea prețurilor la produsele petroliere, au fost invitați să se alăture protestului „Sunt împotriva majorării prețului la combustibil!”.

Articole asemănătoare

Back to top button