fbpx

Lituania răspunde la solicitarea de extrădare a Svetlanei Tihanovskaia: „Va îngheța iadul înainte să ne gândim la asta”

Lituania a refuzat rapid cererea de extrădare inițiată de Belarus pe numele opozantei Svetlana Tihanovskaia. Oficialii lituanieni au răspuns sec și tăios autorităților judiciare de la Minsk: „Vom vedea iadul înghețând înainte să ne gândim la această cerere”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Transmitem regimului din Belarus că vom vedea iadul îngheţând înainte să ne gândim la cererile lor”, a declarat ministrul de externe lituanian, Gabrielius Landsbergis. „Lituania a fost şi este un zid în spatele căruia toate forţele democratice persecutate de regimuri pot căuta refugiu”, a adăugat el, conform Agerpres.

Biroul procurorului general din Belarus a solicitat anterior extrădarea fostei contracandidate a lui Aleksandr Lukaşenko în alegerile din Belarus.

Soţul Svetlanei Tihanovskaia, bloggerul şi activistul Serghei Tihanovski, a fost încarcerat înainte de alegeri, pentru a fi împiedicat să candideze. Aşa a ajuns să candideze la alegerile prezidenţiale soţia sa, Svetlana Tihanovskaia.

Belarusul se află într-o criză politică internă de la alegerile prezidenţiale de la 9 august în care Aleksandr Lukaşenko a fost declarat învingător cu 80,1% din voturi. Alegerea lui Lukaşenko, care se află la putere de 26 de ani, a fost percepută ca fiind marcată de fraude şi a provocat luni de proteste de amploare, numeroase decese şi peste 30.000 de arestări. Opoziţia consideră că Svetlana Tihanovskaia este de fapt câştigătoarea alegerilor.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button