fbpx

Liber la călătorii în Ucraina! Țara vecină a inclus Moldova în lista statelor din „zona verde”

Ucraina a scos Moldova de pe lista roșie. Așadar, moldovenii nu vor trebui să se autoizoleze când trec hotarul sau să facă destul pentru identificarea COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, nici ucrainenii care se întorc la baștină din Moldova nu vor fi supuși controlului epidemiologic. Anterior, cetățenii menționat trebuiau să se autoizoleze și să își instaleze o aplicație mobilă specializată sau să facă testul pentru identificarea maladiei.

Conform autorităților ucrainene, cetățenii statelor din „zona verde” nu sunt monitorizați la intrare în țara vecină. Cei din  zona roșie, însă, au nevoie de rezultatul negativ al testului PCR sau sunt obligați să respecte carantina. De menționat este că testul poate fi făcut în maxim 48 de ore de la intrare pe teritoriul ucrainean.

Indiferent de acești factori, străinii care pleacă în Ucraina trebuie să aibă o poliță de asigurare care să acopere cheltuielile în caz de infectare cu virusul COVID-19.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

CITEȘTE ȘI:

SUA, Portugalia sau Spania. Autoritățile au actualizat lista țărilor pentru care se impune autoizolare la intrarea în Republica Moldova

Articole asemănătoare

Back to top button