fbpx

Judecătorul Curții Constituționale, Eduard Ababei, a decedat la vârsta de 52 de ani

Judecătorul Curții Constituționale (CC), Eduard Ababei, a decedat la vârsta de 52 de ani. Anunțul a fost făcut de reprezentanții CC care au venit și cu un mesaj de condoleanțe.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Eduard Ababei va rămâne întipărit în memoria colegilor săi prin calmul lui de invidiat la dezbaterea proiectelor de hotărâri și de decizii, prin gesturile care făceau dovada unui om blând, prin replicile care demonstrau un simț ascuțit al umorului și prin capacitatea de a-ți deveni prieten într-un timp scurt, într-o lume tot mai grăbită, tot mai rezervată și tot mai lipsită de receptivitate”, scriu reprezentanții Curții Constituționale.

Ababei s-a născut la 2 mai 1968, a absolvit Facultatea de Drept, Universitatea de Stat din Moldova (1993); doctor în drept, Universitatea de Stat din Moldova (2019). Acesta a fost membru al Uniunii avocaților din Republica Moldova (2016-2019), președinte al Consiliului Institutului Național al Justiției (2013-2016).

Judecătorul a fost numit în funcția de judecător al Curții Constituționale prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 302/18 din 30 iulie 2019.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button