fbpx

Japonia oferă Moldovei, gratuit, un medicament care ar putea fi folosit la tratarea coronavirusului. Este în regim de testare

Japonia va oferi Moldovei, gratuit, medicamentul anti-gripal Avigan (Favipiravir), aflat în regim de testare, pentru a contribui la consolidarea eforturilor la nivel internațional pentru efectuarea studiilor clinice a medicamentelor folosite ca tratament împotriva COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Printre țările care ar urma să primească medicamentul se numără: Republica Moldova, Albania, Bulgaria, Cipru,  Estonia, Georgia, Luxemburg, Republica Cehă,  San Marino, Serbia, Slovenia, Turcia, Ucraina, Ungaria, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Republica Indonezia, Republica Islamică Iran și Uniunea Myanmar.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene salută declarația ministrului Afacerilor Externe al Japoniei, Toshimitsu Motegi, de pe 7 aprilie, prin care se anunță decizia autorităților nipone de a răspunde apelului de asistență din partea unui șir de state afectate de noul coronavirus, inclusiv Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al MFA.

Potrivit anunțului, pentru implementarea promptă a inițiativei, Japonia va oferi cu titlu urgent un grant în valoare de un milion de dolari SUA în adresa Oficiului ONU pentru Servicii de Proiect (UNOPS) pentru a cumpăra și distribui medicamentul produs de o companie farmaceutică japoneză.

Acțiunea menționată se include în eforturile concertate ale diplomației moldovene de a contribui la fortificarea sistemului de sănătate al Republicii Moldova și asigurarea acestuia cu medicamente, dispozitive medicale și consumabile necesare combaterii COVID-19. Beneficiarul final al lotului de medicamente este Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din municipiul Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button