fbpx

Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au rămas fără imunitate parlamentară

Deputații neafiliați Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au rămas fără imunitate parlamentară, după ce 58 de deputați PAS au votat o decizie în acest sens.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deputații au aprobat în ședința de joi, 21 septembrie curent, cererile depuse de procurorul general interimar, Ion Munteanu, în vederea reținerii și trimiterii în instanță pentru infracțiuni legate de finanțarea unui partid politic din partea unui grup criminal organizat.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, în cazul în care deputatul a comis o infracțiune sau o contravenție, Procurorul general poate cere Legislativului ridicarea imunității acestuia pentru a efectua măsuri procesuale de reținere, percheziționare, arestare sau trimitere în judecată.

Menționăm că Serviciul de Informații și Securitate în comun cu Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție au descins joi cu peste 20 de percheziții în mai multe locații din Chișinău, Bălți, Sîngerei și Edineț, cât și în nouă automobile. În cadrul acțiunilor de urmărire penală, au fost depistate şi ridicate documente şi bunuri care prezintă interes pentru cauza penală: telefoane mobile, calculatoare, înscrisuri de ciornă și alte documente. La fel, au fost ridicate mijloace bănești în sumă de 189.200 de lei, 25.415 de euro, 2430 de dolari, 4500 de franci elvețieni.

Până la acest moment, o persoană a fost reținută, fiindu-i imputate infracțiunile de finanțare a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă sau a concurenților electorali din surse interzise de lege și spălare de bani.

Articole asemănătoare

Back to top button