fbpx

Ion Chicu a discutat cu șeful Misiunii OSCE la Chișinău despre evoluția procesului de reglementare a problemei transnistrene

Prim-ministrul Ion Chicu și şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, au făcut un schimb de opinii privind evoluțiile în procesul de reglementare a problemei transnistrene.

Premierul a accentuat rolul important al OSCE, în calitate de mediator, în soluţionarea diferendului transnistrean și a confirmat interesul Guvernului de a intensifica dialogul în formatul de negocieri „5+2”.

Șeful Misiunii OSCE în Moldova a salutat buna cooperare a Guvernului condus de Ion Chicu în procesul de desfășurare a negocierilor privind problema transnistreană, remarcând evoluțiile pozitive în implementarea reformei justiției.

Oficialii au făcut un schimb de opinii privind progresul înregistrat pe agenda transnistreană, inclusiv măsurile prevăzute în Protocolul „5+2” de la Bratislava, în formula de compromis propusă de Președinția în Exercițiu a OSCE, care a fost acceptată de Republica Moldova.

Documentul vizează mai multe activități, în contextul politicii „pașilor mici”, pentru apropierea cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, în vederea asigurării libertății de circulație, respectării drepturilor omului în regiune și soluționării definitive a problemelor școlilor cu predare în grafia latină.

„Sperăm că Protocolul de la Bratislava va fi semnat și acest fapt va contribui la menţinerea unei dinamici pozitive în procesul de negocieri”, a menționat Ion Chicu.

Articole asemănătoare

Back to top button