fbpx

Investigațiile privind frauda bancară, „la mâna” conducerii țării. Procuratura Generală a expediat informații ample persoanelor de la guvernare

Procuratura Generală anunță că a expediat conducerii țării, inclusiv președintelui Republicii Moldova, președintelui Parlamentului și prim-ministrului o informație amplă care vizează investigațiile desfășurate în dosarul fraudei bancare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anterior, informația a fost transmisă și Comisiei parlamentare de anchetă. Raportul conţine informaţii exhaustive privind procesul de investigare, acţiunile autorităţilor implicate în anchetă, asistența juridică internațională şi rezultatele obţinute până în prezent.

Totodată, în comunicatul emis de Procuratură se menționează că anchetele sunt de o complexitate enormă, cu implicarea a multiple jurisdicții. Din acest motiv, cauzele vizate au fost prioritare, iar pentru investigarea acestora s-au depus mari eforturi.

Reprezentanții instituției asigură atât societatea, cât și autoritățile, despre faptul că urmărirea penală, care reprezintă un proces de colectare de probe, este avansată și va fi depusă toată diligenţa şi expertiza organelor de drept pentru finalizarea ei.

Amintim că în procesul de investigare a fraudei bancare sunt implicate mai multe autorităţi ale statului, inclusiv Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI) şi Serviciul Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (SPCSB).

Articole asemănătoare

Back to top button