fbpx

„Invazie” franceză în SUA: Labrador retriever-ul a fost detronat în topul preferințelor americanilor după 3 decenii

Micuțul bulldog francez și-a adjudecat titlul de cel mai popular câine de rasă din Statele Unite, punând capăt unei dominații de 31 de ani a labrador retriever-ului, potrivit datelor publicate pentru anul 2022 de American Kennel Club, relatează Reuters.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bulldogul francez a urcat constant în clasament în ultimul deceniu, ajungând până pe locul 2 în topul preferințelor americanilor în 2021, potrivit American Kennel Club, care are cea mai mare bază de date din SUA privind rasele de câini.

„Ce să nu iubești la ei? Sunt însoțitori grozavi, drăguți și arată multă afecțiune”, afirmă Johnny Danley, un crescător din orașul Atlanta.

Bulldogul francez a fost abia pe locul 14 în clasament în 2012 însă în ultimul deceniu numărul câinilor din această rasă înregistrați în SUA a crescut de 10 ori.

Danley spune că a început să crească exemplare din această rasă mai mult ca hobby, însă că a decis să își deschidă o afacere propriu-zisă după ce prețul lor a crescut vertiginos în ultimii ani.

Cățelușii au ajuns să se vândă pentru prețuri ce pornesc de la 3.000 de dolari însă în unele cazuri acestea pot atinge sume mult mai mari.

„Am auzit că unii s-au vândut cu un milion de dolari. Dar noi vindem unor oameni din clasa muncitoare care vor să cheltuie un pic pentru un prieten grozav”, afirmă Danley.

Tot mai multe furturi de bulldog francez în SUA

Ascensiunea vertiginoasă a popularității – și a prețurilor – au adus cu ele și o creștere spectaculoasă a numărului de furturi în ultimii ani.

Într-un incident care a făcut înconjorul presei internaționale în 2021, două exemplare de bulldog francez deținute de cântăreața Lady Gaga au fost furate în timpul unei altercații din Los Angeles în urma căruia angajatul care plimba câinii artistei a fost împușcat.

Atacatorul a fost condamnat ulterior la 21 de ani de închisoare.

Danley admite că unele exemplare pot avea probleme de sănătate care le afectează sistemul respirator și coloana vertebrală, dar spune că riscurile sunt mult mai mici când doar câini sănătoși sunt folosiți pentru înmulțire.

Labrador retriever-ul încă are la rândul său numeroși fani, chiar dacă a coborât pe poziția a doua în clasament, înaintea golden retriever-ului și a ciobănescului german.

Articole asemănătoare

Back to top button