fbpx

Într-un sat din Edineț sunt 89 de cazuri de coronavirus. Aproape toate au fost depistate la un centru pentru persoane cu dizabilităţi

În satul Brînzeni din raionul Edineț, care a fost plasat ieri în carantină, au fost înregistrate 89 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. Din acest total, 73 au fost depistate la Centrul de Plasament Temporar pentru Persoanele cu Dizabilităţi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La briefingul MSMPS de azi a participat șefa Centrului de Sănătate Publică Edineţ, Aliona Chistruga, care a prezentat situația actuală privind infecţia COVID-19 în localitatea Brînzeni.

Potrivit ei, au fost testaţi 231 de beneficiari ai Centrului de Plasament Temporar pentru Persoanele cu Dizabilităţi (persoane adulte), astfel – 73 au fost confirmaţi pozitiv la COVID-19 şi se află la tratament în cadrul Spitalului de Psihiatrie Bălţi. La fel, au fost testaţi toţi angajaţii Centrului, iar rezultatele vor fi prezentate pe parcursul zilei de astăzi.

Aliona Chistruga a mai menţionat că stocurile de costume, mănuşi, măşti, biocide pentru prelucrarea mâinilor şi suprafeţelor sunt suficiente.

Tot azi, și managera Spitalului Raional Nisporeni, Lidia Creciun, a prezentat situația actuală în instituție, menţionând că – până în prezent – secţia COVID-19 a primit 46 de pacienţi, din raioanele Nisporeni şi Călăraşi.

Articole asemănătoare

Back to top button