fbpx

Un alt sat a fost plasat în carantină. Din ce raion este?

Autoritățile Republicii Moldova anunță că încă o localitate a fost plasată în carantină. Este vorba de satul Brînzeni din raionul Edineț. Informația a fost precizată la briefingul din această seară, de către premierul Ion Chicu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, începând cu ziua de azi – 20 aprilie – satul a fost plasat în carantină pentru următoarele 14 zile. Decizia a fost aprobată la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale raionale.

Pentru zdg.md, puțin mai devreme, primarul localității – Liviu Cibotaroș – declara că restricțiile sunt în contextul în care la Internatul Psihoneurologic au fost testate pozitiv cu virusul COVID-19 circa 70 de persoane, inclusiv angajați: „61 de pacienți și 12 angajați ai instituției, acestea sunt datele de sâmbătă”.

„Se presupune că totul a început de la un lucrător medical care lucrează la punctul medical din sat, din Brînzeni. Avem o asistentă medicală care lucrează la noi la internat și lucrează și la punctul medical, oficiul medicului de familie din sat. De acolo vine tot virusul acesta, toata infecția. Acolo practic toți sunt infectați”, a spus directorul instituției medicale – săptămâna trecută – pentru sursa citată.

IGSU anunță, în acest sens, că – pentru menținerea siguranței și securității cetățenilor – la fața locului activează 36 de salvatori, polițiști și soldați ai Forțelor Armate cu 10 unități de tehnică, fiind active trei posturi. La intrare în localitate sunt amplasate corturi, iar accesul este permis doar echipelor de urgență, dar și celor care mențin infrastructura localității.

De asemenea, echipaje mobile cu autospeciale de intervenție vor difuza spoturi de avertizare pentru atenționarea cetățenilor. Persoanele sunt rugate să rămână acasă, să păstreze distanța socială și să anunțe autoritățile în caz de suspecție de infectare. În caz de situații de risc oamenii pot suna la Serviciul 112.

CITEȘTE ȘI:

ultima oră | 76 de moldoveni au fost diagnosticați cu noul coronavirus. Câte probe s-au făcut?

Articole asemănătoare

Back to top button