fbpx

Înscrie-ți copilul la școală cu un singur click. Începând cu 1 aprilie, picii care merg în clasa întâi vor putea fi înregistrați online

Începând cu 1 aprilie, părinții își vor putea înscrie copiii la școală prin intermediul unui site online elaborat de municipalitate. Platforma escoala.chisinau.md, la care s-a lucrat timp de jumătate de an, a fost prezentată astăzi și este gata pentru lansare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Primarul interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, a anunțat că părinții își vor putea înscrie picii în clasa întâi deja de la începutul lunii viitoare. De asemenea, acesta a accentuat faptul că înregistrarea copiilor la instituțiile de învățământ este gratuită, iar orice plată cerută este ilegală.

„Pentru orice nedreptate și discriminare primită în adresa copilului dvs., rog să îmi scrieți direct. Vă stau oricând la dispoziție”, a scris edilul.

Solicitarea de lansare a platformei e-școala a survenit în iunie 2018, după ce sistemul de înregistrare online e-grădinița a avut succes cu peste 6000 de cereri depuse pentru instituțiile preșcolare din capitală. Această modalitate de înscriere a fost creată pentru a combate fenomenul corupției în școlile și grădinițele din Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button