fbpx

Infrastructură pietonală, rețele de transport și piste pentru bicicliști: Primarul Lisabonei, gata să contribuie la bunăstarea Chișinăului

În cadrul întrevederii de marți a primarului general interimar, Ruslan Codreanu, cu edilul municipiului Lisabona, Fernando Medina, au fost discutate perspectivele de dezvoltare a relațiilor de colaborare dintre Chișinău și capitala Portugaliei. Oficialul s-a arătat deschis în lansarea unui parteneriat între cele două orașe.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul discuțiilor, primarul Chișinăului i-a vorbit omologului său portughez despre Planul de mobilitate urbană, la care Primăria Chișinău lucrează în prezent. De asemenea, acesta a accentuat necesitatea îmbunătățirii rețelei de transport public, dezvoltarea infrastructurii pietonale și amenajarea pistelor pentru bicicliști.

Fernando Medina s-a oferit să sprijine municipalitatea de la Chișinău în implementarea acestui proiect, prin expertiză și schimb de experiență.

Cei doi primari au stabilit să colaboreze îndeosebi în ceea ce privește proiectele de tranziție la energia regenerabilă și promovarea transportului ecologic.

De asemenea, edilii au stabilit că vor crea mai multe platforme de dialog cu scopul ca orașul Chișinău să preia bunele practici din Lisabona în ceea ce privește măsurile de protecție a copiilor aflați în situații de risc și îmbunătățirea serviciilor oferite de centrele de plasament pentru copiii străzii.

Articole asemănătoare

Back to top button