fbpx

infografic | Circa 18% dintre alegători știu cine este deputatul din circumscripția lor. Autoarea celebrei fraze „Fericiun Crecit” – cea mai recunoscută

Doar 17,7% dintre alegători își cunosc deputații în circumscripțiile electorale uninominale din care fac parte. Asta arată rezultatele unui sondaj realizat de platforma de monitorizare a promisiunilor electorale deFacto.md. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cei mai cunoscuți parlamentari din circumscripțiile uninominale care au acumulat un scor de 35% de recunoaștere sunt Aliona Pilipețcaia din circumscripția nr.7, Eleonora Graur din circumscripția nr. 13, Liviu Vovc din circumscripția nr. 22 și Ion Groza din circumscripția nr. 43.

Rezultatele sondajului arată că, din cei 11 deputați aleși în circumscripțiile uninominale ale municipiului Chișinău, cel mai cunoscut deputat este Vasile Bolea din circumscripția nr. 24 – cu 20%, în timp ce deputatul Iurie Reniță din circumscripția nr. 26 are cel mai mic scor – cu o rată de recunoaștere de 0%.

Sondajul a fost realizat în perioada iulie – decembrie 2019 în 45 de circumscripții electorale uninominale, în afară de circumscripțiile din stânga Nistrului, cele din afara țării și circumscripția nr. 17 unde în perioada chestionării mandatul de deputat era vacant.

Eșantionul chestionarului a fost de 4696 de respondenți din 177 de localități, în medie câte 104 respondenți în fiecare circumscripție.

Articole asemănătoare

Back to top button