fbpx

Incident misterios în Oceanul Atlantic. Cinci nave au început să se rotească și au fost imposibil de manevrat

Echipajul unui petrolier liberian s-a confruntat cu un incident misterios și periculos în largul Oceanului Atlantic, în apropierea Africii de Sud. Nava, dar și alte patru vase maritime, au început să se învârtească și au fost imposibil manevrat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform Sky News, totul s-a întâmplat pe 31 mai. Vasul se deplasa spre Singapore, dar în jurul orei 01:00, iar membrii echipajului au constatat că mijlocul de transporta devenise imposibil de controlat și se apropia de alte patru corăbii, care se aflau în aceeași situație, existând riscul să se ciocnească.

Inițial, marinarii au presupus că ar fi vorba despre curenți, însă ipoteza lor nu s-a confirmat. O altă versiune ar fi interferențele GPS, cazuri similare fiind raportate anterior și în alte regiuni. Cercetătorii care au examinat aceste rute stranii consideră că ele ar fi rezultatul unor manipulări sistematice a GPS-ului, pentru a sabota sistemul de monitorizare pe care toate navele comerciale trebuie să-l utilizeze.

La fel, o explicație mai controversată spune că de vină ar fi intensitatea mai slabă a câmpului magnetic și inversarea polilor. Adepții teoriei sunt de părerea că în navigație se mai folosește încă compasul magnetic, dispozitiv care este afectat de acest fenomen.

Articole asemănătoare

Back to top button