fbpx

Încă un candidat a fost înaintat pentru alegerile prezidențiale. Tudor Deliu va reprezenta PLDM la scrutinul de pe 1 noiembrie

PLDM și-a desemnat candidatul pentru alegerile prezidențiale. Formațiunea va fi reprezentată de Tudor Deliu la scrutinul de pe 1 noiembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia a fost luată de Consiliul Politic Național al PLDM și anunțată cu puțin timp în urmă. Președintele PLDM, Vlad Filat, a menționat în cadrul întrunirii că Tudor Deliu are toate calitățile necesare și întrunește toate condițiile pentru a exercita cu pricepere și demnitate funcția de șef al statului.

Politicianul are 64 de ani, este filolog, magistru în drept constituțional și administrativ, are experiență în administrația publică, acumulată pe durata activității sale în calitate primar al comunei Răzeni, Ialoveni, dar și ca profesor la Academia de Administrare Publică.

Timp de nouă ani a fost deputat în Parlament, exercitând funcțiile de președinte al fracțiunii parlamentare a PLDM și cea de vicepreședinte al Comisiei juridice, numiri și imunități. În 1992, în timpul conflictului armat de pe Nistru, a fost Șef al Statului Major de Carabinieri și este decorat cu Ordinul „Gloria Muncii”. Tudor Deliu a exercitat funcția de președinte al PLDM din 2018 până la Congresul 9 extraordinar al partidului din 16 august 2020.

Articole asemănătoare

Back to top button