fbpx

Încă un ajutor pentru lucrătorii medicali din țară. Coreea de Sud a donat un lot de echipamente de protecție

Republica Moldova a recepționat miercuri, 13 octombrie, un lot de echipamente de protecție care a fost oferit cu titlu gratuit de Coreea de Sud. Astfel, 200 de costume de protecție individuală în valoare de 5200 de dolari, vor ajunge să protejeze lucrătorii medicali de COVID-19.

Echipamentele au fost distribuite Institutului de Medicină Urgentă. La evenimentul de recepționare a participat secretara de stat a Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu, și ambasadorul Extraordinar și Pnenipotențiar al Republicii Coreea în Ucraina și Republica Moldova, H.E. Hyung-Tae KIM.

„Mulțumim poporului Republicii Coreea și domnului ambasador pentru această donație. Acest gest demonstrează încă odată solidarizarea popoarelor în lupta cu pandemia. Sistemul medical din Republica Moldova depune eforturi considerabile pentru a face față numărului tot mai mare de cazuri noi de COVID-19. De aceea, orice suport care vine din partea partenerilor străini îl acceptăm cu o mare recunoștință”, a menționat secretara de stat a Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu.

Cu un mesaj de salut a venit și ambasadorul Republicii Coreea în Republica Moldova.

„Sunt foarte bucuros să fiu în Republica Moldova. Știu că, în prezent, Moldova se confruntă cu un alt val al pandemiei și sper că acest mic cadou din partea Coreei să ajute cetățenii acestei țări în lupta cu infecția de coronavirus”, a declarat ambasadorul Extraordinar și Pnenipotențiar al Republicii Coreea în Ucraina și Republica Moldova, H.E. Hyung-Tae KIM.

În același timp, conducerea Institutului de Medică Urgentă a reiterat importanța suplinirii stocului cu echipamentele necesare pentru lucrătorii medicali care au grijă de pacienții infectați cu COVID-19.

„Institutul de Medicină Urgentă se ocupă de pacienții care se află în stare extrem de gravă din cauza COVID-19. În cadrul instituției noastre, avem 64 de paturi de terapie intensivă care, în exclusivitate, sunt dedicate pacienților cu COVID-19. La fel, menționez că, în cadrul Secției de Terapie Intensivă, activează în jur de 120 de lucrători medicali care 24/24 se ocupă de îngrijirea pacienților cu forme grave din toate regiunile țării. Această donație ne va ajuta să suplinim stocul de materiale de protecție pentru personalul medical și ne va oferi încrederea că nu suntem singuri în această pandemie”, a declarat directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciocanu.

Ministerul Sănătății amintește că, pe parcursul anului trecut, Republica Coreea a donat Republicii Moldova un lot de 200.000 de măști de protecție de tip KF94 pentru lucrătorii medicali.

Amintim că de la începutul pandemiei, au fost înregistrate 308.724 cazuri de COVID-19, iar 7076 de oameni și-au pierdut viața.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

 

Articole asemănătoare

Back to top button