fbpx

În R. Moldova au fost înregistrate alte șase cazuri de Kraken, noua tulpină COVID-19. Cum se manifestă boala

În Republica Moldova au fost înregistrate alte șase cazuri de infectare cu Kraken, noua tulpină a COVID-19. Despre aceasta a anunțat Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Probele au fost selectate din diferite regiuni ale țării (mun. Chișinău, raioanele — Anenii Noi, Călărași, Ceadîr-Lunga, Dondușeni, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Rezina, Strășeni), din mediul rural și urban.

În acest context, ANSP reiterează importanța vaccinării împotriva COVID-19, ca fiind cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

Totodată, instituția recomandă populației să respecte în continuare măsurile de sănătate publică pentru prevenirea și controlul infecției COVID-19: purtarea măștilor de protecție în instituțiile medico-sanitare publice și private, transportul public, spațiile aglomerate; distanța fizică între persoane, de minim un metru; regulile de igienă a mâinilor; regulile de igienă respiratorie; măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise; adresarea la medic la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19 (febra, tuse, respirația dificilă, dureri în gât, dureri musculare).

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button