fbpx

În Moldova au murit 169 de pacienți bolnavi de COVID-19. Detalii despre ultimele persoane decedate

Numărul deceselor cauzate persoanelor bolnave de COVID-19, în Moldova, a ajuns la 169. În ultimele 24 de ore, potrivit Ministerului Sănătății (MSMPS), opt pacienți infectați s-au stins din viață.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deces 162 – Femeie de 67 de ani, din mun. Chişinău, internată la SCM Sfînta Treime, pe 25 aprilie. Mai suferea de diabet zaharat de tip doi, hipertensiune arterială de gradul II, obezitate de gradul III.

Deces 163 – Bărbat de 57 de ani, din mun. Chişinău, internat la Centrul COVID-19 din Chişinău, pe 8 mai, în stare extrem de gravă. Comorbidităţi: hipertensiune arterială de gradul II, cardiopatie mixtă, angină pectorală de efort CF II.

Deces 164 – Bărbat de 66 de ani, din mun. Chişinău, internat la Spitalul Clinic Republican, pe 5 mai. Pacientul mai suferea de diabet zaharat, obezitate de gradul II, cardiopatie mixtă, angină pectorală de efort CF III.

Deces 165 – Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale anunţă cu profundă tristeţe despre decesul medicului Ivan Șleahtițchi, în vârstă de 72 de ani, răpus de virusul COVID-19. Regretatul medic, de specialitate chirurg, activa în cadrul Spitalului Raional Ceadîr-Lunga. Pe 1 mai curent a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă, în stare foarte gravă, fiind transferat de la Spitalului Raional Comrat.

„Este o mare pierdere pentru sistemul medical. Exprimăm sincere condoleanțe familiei și colegilor, a transmis MSMPS.

Deces 166 – Bărbat de 77 de ani, din mun. Chişinău, internat la Institutul de Medicină Urgentă, pe 7 mai. El mai suferea de pneumonie interstițială bilaterală, insuficiență respiratorie acută, AVC.

Deces 167 – Femeie de 72 de ani, din mun. Chişinău, internată la Institutul de Medicină Urgentă, pe 4 mai. Comorbidități: diabet zaharat de tip doi, insuficiența respiratorie gr. III.

Deces 168 – Bărbat de 58 de ani, din raionul Nisporeni, transferat din SR Nisporeni la Institutul de Medicină Urgentă, pe 6 mai. Comorbidități: insuficienţă respiratorie acută, cancer rectosigmoidian.

Deces 169 – Femeie de 83 de ani, din raionul Sîngerei, transferată din SR Sîngerei la Institutul de Medicină Urgentă, pe 25 aprilie. Ea mai avea pneumonie interstițială bilaterală, insuficiență respiratorie de gradul III, AVC.

În total, în Republica Moldova, 1958 de persoane au fost tratate (33 fiind externate pe parcursul zilei de ieri), iar 169 au decedat din cauza COVID-19.

CITEȘTE ȘI:

Încă 60 de moldoveni au fost diagnosticați cu virusul COVID-19. Câte teste s-au făcut?

Articole asemănătoare

Back to top button