fbpx

În Moldova ar putea fi instituită din nou starea de urgență. Șeful ANSP: „Avem deja taxatori, frizeri, aviatori bolnavi de COVID-19”

În țara noastră s-au infectat cu virusul COVID-19 deja primii frizeri, aviatori, taxatori și casieri. Din acest motiv, autoritățile ar putea reexamina deciziile luate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Concluzia aparține șefului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

După ce responsabilii au permis reluarea unor servicii în cadrul frizeriilor, unii angajați nu ar fi respectat în totalitate recomandările și regulile impuse de autorități. Drept urmare, susține Nicolae Furtună, s-au înregistrat primii frizeri bolnavi de COVID-19. Șeful ANSP a precizat, în context, că sunt și casieri, taxatori și chiar aviatori infectați.

„Săptămâna aceasta o să discutăm despre revenirea la starea de urgență. Ceea ce anunțați dvs despre redeschiderea pieții, HoReCa – o să examinăm aceste acțiuni.

Omul nostru nu a făcut concluzia esenţială. Relaxare a însemnat, în viziunea specialiştilor, ieşirea din starea de urgenţă, dar alături de COVID. Adică ieşim dintre cei patru pereţi care ne-au obosit, dar atunci când ieşim, conştientizăm că virusul COVID nu ne-a părăsit. Ne desfăşurăm activităţile având în vedere că nenorocitul acesta de COVID ne urmăreşte”, a spus Nicolae Furtună la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Potrivit specialistului, nici în magazine nu se respectă în totalitate măsurile de protecție și igienă.

„Masca trebuie purtată corect, noi discredităm şi noţiunea de protecţie, şi de respect reciproc, toate aceste lucruri le compromitem. Rezultatele din ultimele zile ne vor reimpune să ne reexaminăm deciziile luate”, a mai zis Nicolae Furtună.

Amintim că unele servicii din cadrul frizeriilor au fost reluate acum aproximativ două săptămâni, iar referitor la aviatorii infectați – menționăm că nu au fost încă relaxate în totalitate restricțiile ce țin de cursele avia și până acum s-au desfășurat doar cele charter.

La ora actuală, bilanțul infectărilor cu tipul de coronavirus COVID-19 în Moldova este de 8360.

Articole asemănătoare

Back to top button