fbpx

„Îi este greu să meargă și să vorbească”. Mihail Saakaşvili, aflat în greva foamei, ar avea nevoie de tratament

Ex-președintele georgian, Mihail Saakaşvili, aflat de zece zile în greva foamei într-un penitenciar din Georgia, are nevoie de tratament în spital întrucât starea sănătăţii sale se agravează, a declarat duminică, 10 octombrie, medicul său personal, Nikoloz Kipşidze, informează Agerpres.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Kipşidze a afirmat că a discutat despre starea sănătăţii pacientului său cu medicii de la penitenciarul unde este ţinut, în apropiere de capitala Tbilisi.

„Starea sa s-a înrăutăţit. El se deplasează cu dificultate şi îi este greu să vorbească. Saakaşvili are o boală de sânge – talasemie. Aceasta nu este o boală fatală, dar categoric el nu ar trebui să facă greva foamei”, a explicat el, citat de RIA.

„Intenţionez să îl vizitez din nou mâine. Probabil va trebui să îl transferăm la spital”, a adăugat medicul personal al lui Saakaşvili, într-o declaraţie pentru televiziunea publică georgiană.

Serviciul penitenciar din Georgia a precizat însă într-o declaraţie că starea sănătăţii fostului lider georgian este „satisfăcătoare” şi că „parametrii vitali sunt normali”, Mihail Saakaşvili fiind sub monitorizare permanentă.

„Parametrii vitali sunt normali”, a scris pe Facebook administraţia penitenciarului, care s-a referit la tensiune, puls, nivelul de oxigenare a sângelui şi glicemia.

Amintim că politicianul pro-occidental, care a intrat în greva foamei pe 1 octombrie, a fost arestat la revenirea în Georgia, după ce a trăit timp de mai mulţi ani în străinătate.

În 2018, Georgia l-a condamnat în contumacie pentru abuz de putere şi ascunderea de probe, fapte comise în perioada când era şef al statului.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button