fbpx

Ex-președintele Georgiei, Mihail Saakașvili, reținut și plasat în arest. A revenit din străinătate după 7 ani

Mihail Saakașvili, ex-președintele Georgiei, a fost arestat în seara zilei de vineri, 1 octombrie. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Georgiei, Irakli Garibașvili, în cadrul unui briefing de presă, potrivit Jam News.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit prememierului, Poliția deținea informații despre revenirea sa în țară, iar procesul era sub control deplin.

Fostul șef al statului georgian care are o condamnare definitivă în țară, a anunțat în dimineața aceleiași zile despre revenirea sa în Georgia, după o pauză de 7 ani.  Urmează să aibă loc alegeri anticipate în acest weekend, pe 2 octombrie, după ce precedentele au fost contestate de opoziție.

Mihail Saakașvili este de mai mulți ani exilat, deținând funcții de conducere în Ucraina. Fostul președinte a părăsit țara sa natală după ce a fost condamnat în lipsă pe patru capete de acuzare.

Executivul de la Tbilisi a anunțat că în cazul revenerii lui Saakașvili, acesta va fi arestat imediat și pus să-și ispășească sentința.

Saakașvili a fost președintele Georgiei din 2004 până în 2013. După ce a părăsit funcția, au fost deschise mai multe cauze penale împotriva sa, inclusiv în temeiul articolului privind delapidări în proporții deosebit de mari. Politicianul a declarat dosarele de factură politică, iar în scurt timp a părăsit țara.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button