fbpx

Igor Munteanu: „R. Moldova trebuie să elimine urgent șantajul energetic, conectând consumatorii săi la piața europeană”

„Republica Moldova trebuie să elimine urgent șantajul energetic, conectând consumatorii săi la piața europeană de electricitate și de gaze naturale, eliminând orice suspiciuni că nu ar exista voință politică sau capabilități puse în acest scop.” Este declarația președintelui Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), Igor Munteanu, în cadrul forumului „Securitatea Mării Negre”, care se desfășoară la București.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Nimeni nu trebuie să decidă în locul autorităților de la Chișinău, dacă cetățenii săi primesc electricitate ori nu,” a mai spus Munteanu.

Potrivit acestuia, în Europa Republica Moldova este printre prieteni, iar România este ancora de stabilitate economică și politică pe care se poate bizui în procesul de aderare.

„Totuși, Republica Moldova trebuie să genereze mai multă reziliență internă, eliminând influența grupurilor proxy pro-Kremlin, care ar dori păstrarea status quo-ului în administrație și business, îndepărtând ferm pârghiile de influență pe care regimul de la Tiraspol ar dori să le păstreze asupra sistemului energetic al Republicii Moldova,” a mai adăugat președintele CUB.

La fel, Igor Munteanu afirmă că niciodată, Republica Moldova nu va fi în siguranță cu trupe militare străine și paramilitari pe teritoriul său suveran.

Articole asemănătoare

Back to top button