fbpx

Hong Kong pune la bătaie o jumătate de milion de bilete de avion gratuite: Cine poate beneficia

Hong Kong oferă nu mai puțin de 500.000 de bilete de avion în efortul de a atrage turiștii înapoi în regiune. Orașul a anulat restricțiile de călătorie COVID în ultimele luni, inclusiv izolarea obligatorie la sosire, scrie Bloomberg, citat de AlephNews.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Autoritățile speră acum să revină de la impactul masiv pe care pandemia l-a avut asupra industriei sale turistice. Și o parte a planului Hong Kong -ului implică donarea a 500.000 de bilete de avion în valoare de peste 250 de milioane de euro.

În octombrie, directorul executiv al Consiliului de Turism din Hong Kong, Dane Cheng, declara pentru BBC că biletele gratuite au fost cumpărate inițial pentru a sprijini companiile aeriene în timpul pandemiei.

Miercuri, directorul executiv al orașului, John Lee, a lansat campania „Hello Hong Kong” în valoare de 2 miliarde de dolari (1,8 miliarde de euro), oferta de bilete de avion începând cu 1 martie.

Kong a fost cel mai aglomerat aeroport internațional din Asia înainte de Covid

Hong Kong a primit 56 de milioane de vizitatori în 2019 – de peste șapte ori populația sa – înainte de începerea pandemiei. Dar restricțiile stricte legate de COVID au ținut vizitatorii departe în ultimii trei ani, devastând sectorul turismului și economia acestuia. PIB-ul orașului a scăzut anul trecut cu 3,5% față de 2021, potrivit datelor provizorii ale guvernului.

Giveaway-ul va începe pe 1 martie și va dura aproximativ șase luni, cu biletele distribuite în etape. Biletele gratuite vor fi distribuite de companiile aeriene Cathay Pacific, HK Express și Hong Kong Airlines din Hong Kong, potrivit Fred Lam Tin-fuk, directorul executiv al Autorității Aeroportuare din Hong Kong.

Biletele vor fi distribuite treptat pe platformele de peste mări ale companiilor aeriene, începând cu țările din Asia de Sud-Est, urmate de China continentală și Asia de Nord-Est, potrivit Time Out Hong Kong.

Alte 80.000 de bilete de avion gratuite vor fi oferite rezidenților din Hong Kong în vară, iar alte 80.000 pentru cei care locuiesc în Greater Bay Area.

Vizitatorii se pot bucura, de asemenea, de oferte speciale și vouchere, printre alte stimulente oferite de oraș. Un milion de vouchere în valoare de peste 100 HKD (11,60 EUR) fiecare va oferi reduceri la mâncare, băuturi, transport, hoteluri, retail și atracții. Acestea vor fi distribuite la ghișeele de informații turistice situate la patru puncte de control de frontieră începând cu ora 17:00 pe 2 februarie, potrivit Time Out Hong Kong.

Hong Kong a avut unele dintre cele mai stricte reguli pentru călători pe tot parcursul pandemiei.

China este deschisă

Orașul s-a aliniat în mare parte strategiei „zero-COVID” a Chinei continentale și și-a relaxat regulile de intrare mai încet decât rivalii săi precum Singapore, Japonia și Taiwan.

În septembrie, carantina obligatorie la sosire a fost eliminată. Dar chiar și după ce Hong Kong și-a redeschis granița cu China continentală în ianuarie, redresarea turismului a fost lentă.

Acum, regulile au fost și mai relaxate. Vizitatorii nu mai trebuie să se autoizoleze la sosire, cu condiția să fie testați negativ pentru COVID. Turiștii care intră sunt supuși testării antigen rapid la sosire și din nou în ziua a cincea a vizitei lor. Dacă testul este pozitiv, vi se cere să vă autoizoleți timp de cinci zile în hotel sau cazare.

Dovada vaccinării este necesară și pentru cei peste 12 ani, cu excepția cazului în care au dovada unor motive medicale pentru care nu pot fi vaccinați.

Pentru a călători între Hong Kong și China continentală, este necesar un test PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de plecare. Dacă călătoriți prin punctele de control la frontiera terestră, trebuie să faceți o rezervare de cotă în sistemul de rezervare online al HKSARG. Acest lucru nu este necesar pentru călătoriile cu avionul.

Articole asemănătoare

Back to top button