fbpx

Guvernul Republicii Moldova plătește 2500 euro pentru ca CtEDO să radieze de pe rol o cerere

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat decizia în cauza Dubcenco v. Republica Moldova. În fața Curții, reclamantul a pretins încălcarea drepturilor sale garantate de Articolul 2 din Protocolul nr. 4 la Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale și de Articolul 13 din Convenție, scrie Bizlaw.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În urma comunicării cererii Guvernului, părțile au informat Curtea că au convenit să soluționeze problema la nivel intern. Astfel, reclamantul a acceptat ca cererea sa să fie radiată de pe rol, în schimbul angajamentului Guvernului de a-i achita suma de 2500 euro pentru orice prejudiciu material, moral, inclusiv costuri și cheltuieli.

Constatând că litigiul a fost soluționat în baza Articolului 37 § 1 (b) din Convenție şi în lipsa oricăror circumstanțe speciale privind respectarea drepturilor omului garantate prin Convenție și Protocoalele sale, Curtea a considerat că nu mai este justificată continuarea examinării cererii și a decis să o radieze de pe rol.

Rezumatul deciziei a fost efectuat de către Direcția agent guvernamental din cadrul Ministerului Justiției al Republicii Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button