fbpx

Guvernul a aprobat numirea a patru noi ambasadori ai R. Moldova în străinătate. Cine sunt aceștia

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri, 18 mai, numirea a patru noi ambasadori ai R. Moldova în străinătate. Este vorba despre fostul lider PLDM, Viorel Cibotaru, fostul deputat Andrei Popov, șefa Secției OSCE, Mihaela Mocanu și directorul regional al Fundației pentru o Societate Deschisă din Londra, Viorel Ursu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
  • Viorel Cibotaru – ambasador extraordinar și plenipotențiar al R. Moldova în Regatul Belgiei

El a fost șef al Direcției relații externe a Ministerului Apărării. Din decembrie 1999 până în iunie 2013 a fost conferențiar universitar la catedra de jurnalism a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea de Stat din Moldova. În perioada 18 februarie 2015 – 30 iulie 2015, Cibotaru a deținut funcția de ministru al Apărării, iar în anul 2019 a fost consilier al ministrului de Externe. Anterior, Viorel Cibotaru a deținut funcția de lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

  • Andrei Popov – ambasador extraordinar și plenipotențiar al R. Moldova în Republica Elenă

A fost secretar la ambasada Republicii Moldova din SUA, iar în 2001 – 2004 a activat în calitate de șef al direcției Securitate Internațională la Ministerul Afacerilor Externe, de unde demisionat în 2004. În perioada 2004 – 2009 a activat în calitate de director executiv al Asociației de Politică Externă. În 2009 aderă la Partidul Democrat din Moldova, fiind ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova. A deținut funcția de viceministru al afacerilor externe al Republicii Moldova responsabil de cooperarea bilaterală și organizațiile internaționale. În august 2013 a fost numit ambasador al Republicii Moldova în Austria și prin cumul în Republica Slovacă.

  • Mihaela Mocanu – ambasadoare extraordinară și plenipotențiară a R. Moldova în Republica Austria

Din 2019, Mihaela Mocanu exercită funcția de Șefă a Secției OSCE și Securitate Internațională a Departamentului Cooperare Multilaterală, din cadrul MAEIE. Anterior, a activat în calitate de secretară și consilieră a Ambasadei R. Moldova în Republica Federală Germania, dar și în România.

  • Viorel Ursu – ambasador extraordinar și plenipotențiar al R. Moldova în SUA.

El activează în calitate de director regional în exercițiu în cadrul Fundației pentru o Societate Deschisă, în Londra. De asemenea, a ocupat funcția de analist superior în cadrul Institutului de Politici Europene pentru o Societate Deschisă, din Belgia.

Articole asemănătoare

Back to top button