fbpx

Grant de 13,4 milioane de dolari acordat de SUA pentru creșterea economică a R. Moldova

Asistența financiară nerambursabilă acordată de Guvernul Statelor Unite ale Americii Guvernului Republicii Moldova pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană va fi majorată cu 13,4 milioane de dolari. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat avizul consultativ care prevede inițierea negocierilor și aprobarea semnării unui amendament la Acordul încheiat între SUA și țara noastră.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Urmare a majorării, valoarea totală a asistenței financiare nerambursabile va ajunge la 406 milioane de dolari. Grantul oferit suplimentar este oferit pentru a consolida comerțul, exporturile, investițiile și îmbunătățirea forței de muncă. Totodată, va fi oferit suport pentru mediul rural și pentru sectoarele care nu sunt bazate pe tehnologie, precum agricultura durabilă și ecologică, turism și viticultură. Resursele financiare vor mai fi utilizate pentru dezvoltarea forței de muncă și a antreprenoriatului.

Acest Acord de asistență dintre Statele Unite ale Americii și Republica Moldova a fost semnat în anul 2016. Până în prezent, a fost oferită asistență nerambursabilă în valoare de peste 392,7 milioane de dolari și a fost valorificată suma de 93 de milioane de dolari.

Articole asemănătoare

Back to top button