fbpx

Grădinițele din Chișinău – asigurate cu apă calitativă. Activistă: „Copiii nu vor mai bea apă fiartă”

Grădinițele din Chișinău urmează să fie asigurate cu apă calitativă. Anunțul a fost făcut de către activista Elena Nofit, care a precizat că un proiect în acest sens a fost adoptat la ședința Consiliului Municipal.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Proiectul prevede norma consumului de apă per copil, achiziționarea apei certificate, cu introducerea unei linii bugetare care să asigure Direcțiilor posibilitatea de cumpărare a apei.

„Dragi părinți, nu va mai trebui să facem contracte cu firme de apă, să ducem în spate butelii, să umblăm cu colectatul banilor și, cel mai important, copiii nu vor mai bea apă fiartă în grădiniță.

La începutul acestui an am avut o audiență la viceprimara Angela Cutasevici în care am reuşit să punem pe agenda municipală calitatea apei din instituțiile de învățământ preşcolar şi şcolar. Ulterior, în cadrul unei consultări publice, la inițiativa consilierei Zinaida Popa, am discutat pe un proiect de decizie, care a fost adoptat în cadrul ultimei ședințe a CMC”, a scris activista pe pagina sa de Facebook.

Nofit a mai menționat că speră, treptat, să fie și un sistem central de aprovizionare a instituțiilor de învățământ cu apă calitativă.

Articole asemănătoare

Back to top button