fbpx

Grădinițele ar putea fi deschise mai devreme? Dodon, despre sistemul de învățământ și numărul de angajați infectați

Igor Dodon crede că, în timpul apropiat, nu vor fi redeschise instituțiile de învământ, dar autoritățile ar putea reveni cu o decizie separată pentru grădinițe. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Președintele Răspunde”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful de stat susține că, atât elevii, cât și studenții – cel mai probabil – vor reveni la ore pe 1 septembrie. Cât despre BAC, Dodon spune că se va lua o decizie în acest sens curând.

„Încercăm să găsim o soluție cum să fie trecuți studenții dintr-un an în altul și cum să fie calculată reușita. Cu bacalaureatul vom lua o decizie în timpul apropiat”, a declarat acesta.

În context, președintele a anunțat că – din informațiile responsabililor – sunt circa 140 de angajați din domeniul educației – bolnavi de COVID-19. Motiv pentru care nu vrea să renunțăm prea repede la unele restricții.

„Era o opinie să deschidem grădinițele mai repede, din mai, dar când am văzut numărul mare al persoanelor infectate din educației, am luat decizia să nu ne grăbim. Nu exclud că la sfârșit de mai, început de iunie să revenim la decizie separată pentru grădinițe”, a adăudat el.

Amintim că, recent, autoritățile au decis că, în acest an, elevii care absolvesc ciclul primar și gimnazial nu vor susține examenele. De asemenea, ministrul Educației anunța că examenele de absolvire a liceului nu se pot desfășura online, dar și că anularea lor este ultima variantă pe care o analizează MECC.

CITEȘTE ȘI:

Elevii din Moldova ar putea să aleagă dacă vor să susțină examenele de bacalaureat sau nu. Cum s-ar desfășura admiterea în acest an?

Articole asemănătoare

Back to top button