fbpx

General ucrainean: Corupția din Armata rusă, vidul informațional din jurul lui Putin, mimarea negocierilor și invincibilitatea Kievului

„Invazia rusă din 24 februarie a fost un eveniment previzibil, serviciile de informații din Ucraina au deținut această informație”, a dezvăluit marți fostul șef al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, general-colonelul Vasily Burba, într-un interviu acordat jurnalistului ucrainean Dmitri Gordon, citat de zdg.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Burba a reamintit că „Putin se pregătea pentru un blitzkrieg (intervenție fulger), dar serviciile sale de informații funcționează prost” și din acest motiv intervenția continuă de două săptămâni deja.

Potrivit generalului Burba, Ucraina va rezista. „Pentru că eram pregătiți pentru orice, putem face totul. Victoria va fi în curând”, susține generalul.

Acesta a dezvăluit că Rusia, deși a investit sume imense în armata sa și în tehnica militară, „fondurile destinate Apărării au fost furate și informația este sigură sută la sută”. Burba afirmă că legenda potrivit căreia Armata rusă ar fi printre cele mai puternice armate din lume este una falsă.

Generalul s-a adresat către piloții ruși, cei care bombardează fără discernământ inclusiv asupra populației civile, avertizându-i: „Când veți fi luați prizonieri, nu vă vom schimba în niciun caz. Sunteți creaturi și ucideți oameni pașnici. Pregătiți-vă!”

În mesajul său către forțele terestre, Burba a îndemnat: „Continuați să scurgeți combustibilul din vehicule și predați-vă. Astfel vă garantăm viața”. Cu referire la prizonierii din Armata rusă, ajunși captivi în Ucraina, generalul Burba, care a comunicat cu ei, spune că aceștia „au fost înșelați, nu sunt pregătiți psihic și lipsește orice motivație”.

Despre intențiile rușilor de a cuceri Kievul, generalul a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla, deoarece atacatorii au înțeles că, oricât de pregătiți de asalt vor fi, Armata ucraineană va lovi din toate părțile și ei nu vor rezista. „Serviciile de informații au înțeles că armata rusă era o cacealma. Nu vor lua niciodată Kievul”, a declarat Burba, potrivit sursei citate.

O mare problemă a Rusiei, potrivit vorbitorului, este aceea că „Putin este în vid. Două sau trei persoane îi aduc informații, îl înșeală și îl țin într-o baie caldă și el vede situația așa precum îi este transmisă”. De dezinformarea lui Putin ar fi de vină conducerea forțelor armate și conducerea serviciilor speciale rusești.

Potrivit generalului ucrainean de Securitate, „rușii nu vor să negocieze. Ei stabilesc în mod special condiții cu care Ucraina nu poate fi de acord”.

Acesta s-a referit la impunerea de către ruși a statutului de stat neutru pentru Ucraina, dar și la faptul că „nu te poți juca cu Crimeea, Luhansk și Donbass – acesta este în mod clar teritoriul Ucrainei”. Renunțarea la teritorii ar însemna sacrificarea Ucrainei, înșelarea ucrainenilor și noi nu putem accepta asta.

Burba a mai spus că Armata ucraineană „trebuie să treacă de la apărare la atac”, referindu-se la intențiile de readucere a Crimeii în administrarea Ucrainei.

Vasily Burba este general-colonelul de Securitate sub conducerea căruia ofițerii de informații militare ucrainene pregăteau operațiunea specială de reținere a formațiunii armate neoficiale, numită în mass-media ca fiind o companie militară privată rusă – „Wagner PMC”. Se presupune că, din 2014, grupul a operat pe teritoriul Ucrainei.

Articole asemănătoare

Back to top button