fbpx

„Frauda bancară”: Dosarul în care este vizat Plahotniuc ajunge pe masa judecătorilor

Dosarul „Frauda Bancară”, în care este vizat ex-liderul PDM, Vlad Plahotniuc, urmează să ajungă pe masa magistraților.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Curtea de Apel Chișinău a respins ieri, 29 mai, recursul avocaților și a menținut fără modificări încheierea Judecătoriei mun. Chișinău sediul Ciocana prin care a fost admis demersul Procuraturii Anticorupție privind autorizarea finalizării urmăririi penale în lipsa învinuitului Vladimir Plahotniuc în dosarul „Frauda bancară”.

În dosarul „frauda bancară”, Vladimir Plahotniuc a fost pus sub acuzare pentru crearea și conducerea unei „organizații criminale, escrocherie și spălarea banilor”. Potrivit procurorilor, episodul incriminat acestuia are ca referință perioada anilor 2013-2015, atunci când Plahotniuc ar fi primit în conturi, prin intermediul companiilor rezidente fondate de Ilan Șor prin persoane interpuse, mijloace financiare de peste 39 milioane dolari și 3,5 milioane de euro, care aveau ca origine, credite bancare obținute fraudulos de la BC „Unibank” SA, BC „Banca Socială” SA și BC „Banca de Economii” SA.

În cadrul cauzei penale a fost aplicat sechestru pe bunuri a cărui beneficiar efectiv este Vladimir Plahotniuc în valoare de peste un miliard de lei.

Vladimir Plahotniuc a plecat din R. Moldova în iunie 2019, după ce partidul pe care îl conducea, PDM, a cedat guvernarea unei coaliții formate din Blocul ACUM și PSRM, destrămată în noiembrie 2019. În luna martie 2020, Ambasada SUA la Chișinău a confirmat că Plahotniuc se află pe teritoriul SUA.

Articole asemănătoare

Back to top button