fbpx

Fracțiunea Partidului ȘOR insistă să participe la ședința Legislativului. „Un abuz vădit, cu substrat politic”

Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic ȘOR condamnă vehement decizia anunțată cu puțin timp în urmă de conducerea Legislativului de a condiționa accesul deputaților formațiunii în clădirea Parlamentului cu prezentarea testului negativ la COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Partidul Politic ȘOR califică această decizie „nemaiîntâlnită în istoria parlamentarismului moldovenesc” drept un abuz vădit, cu substrat politic, scopul fiind de a împiedica cu orice preț, inclusiv pe căi ilegale, demiterea Guvernului, spun deputații.

Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic ȘOR își anunță intenția de a participa la ședința de luni a Parlamentului la care urmează să fie examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Deputații spun că sunt gata să se conformeze tuturor cerințelor medicale pentru a evita răspândirea virusului.

De asemenea, ca soluție de compromis, fracțiunea propune organizarea ședinței în regim online. În același timp, Partidul ȘOR îi recomandă conducerii Parlamentului să examineze și precedentul creat odată cu îmbolnăvirea deputatului Nichiforciuc, când a fost anunțată carantină pentru două săptămâni.

Respectiv, și în această situație, ședința Parlamentului ar trebui amânată pentru o dată când vor putea participa toți deputații.

„Îndemnăm toate fracțiunile parlamentare să insiste pe amânarea acestei ședințe a Parlamentului. Totodată, fracțiunea Partidului Politic ȘOR își exprimă nedumerirea față de graba cu care se încearcă organizarea ședinței. Nu există niciun dubiu că a fost anunțată intenționat pentru această zi, cu scopul de a împiedica participarea la dezbateri a deputaților fracțiunii ȘOR. Guvernarea înțelege că a pierdut controlul”, au declarat cei de la PP ȘOR.

Partidul Politic ȘOR reiterează poziția că actualul Guvern trebuie demis pentru că – susțin deputații – s-a dovedit a fi absolut iresponsabil și incompetent, drept urmare formațiunea precizează că va susține formarea unui Cabinet de Miniștri profesionist, cu un program de guvernare în măsură să scoată țara din criză și să facă față situației pandemice.

Amintim că deputații Igor Himici și Vladimir Vitiuc au fost diagnosticați cu virusul COVID-19. Potrivit Partidului ȘOR, mai mulți colegi de-ai lor se simt rău și au febră.

Articole asemănătoare

Back to top button