fbpx

foto, video | Un muzician din Moldova vrea să descopere Transilvania împreună cu violoncelul său! Tu poți fi cel care îl va ajuta să își realizeze visul

Violoncelistul moldovean, Radu Croitoru, își propune să combine pasiunea sa pentru muzică cu bucuria de a descoperi locurile frumoase din Transilvania. Acesta a lansat proiectul VlogONcello – Transylvania Tour.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totul este programat pentru începutul lunii iulie 2020, iar VlogONcello – Transylvania Tour își propune să promoveze într-o manieră originală, cu ajutorul violoncelului, peisajul transilvănean din punct de vedere cultural și turistic. În plan este vizitarea a 35 de obiective turistice locale, iar rezultatul final al călătorie va fi un spot video de promovare, acompaniat de o compoziție semnată de Marian Ungur, unul dintre cei mai recunoscuți compozitori din Republica Moldova, construită din 35 de secvențe muzicale, interpretate la violoncel. Fiecare secvență va fi dedicată unui anumit loc.

În cifre, proiectul VlogONcello – Transylvania Tour va însemna: 35 de obiective cu valoare culturală și turistică din nouă județe ale României, 2400 de kilometri parcurși în 10 zile, 48 ore petrecute la volan și un total de 72 ore de filmări pentru Radu Croitoru și echipa care pornește cu el la drum.

Demersul VlogONcello – Transylvania Tour vine într-o perioadă în care lumea întreagă este afectată de restricții, iar publicul are nevoie să fie încurajat să exploreze cultural și turistic peisajele din România – cea mai populară destinație turistică pentru cetățenii din Republica Moldova, o bună parte din publicul țintă a proiectului fiind și basarabenii. Spotul urmează să promoveze Transilvania în rândul localnicilor de pe ambele maluri ale Prutului, dar și în întreaga lume.

Conform calculelor, proiectul VlogONcello – Transylvania Tour va fi unul posibil doar dacă se va realiza o strângere de fonduri în valoare totală de 40.000 de roni. De pe teritoriul României, donațiile pot efectuate printr-un SMS de 10 euro, însoțit de textul „sprijină 1980 (numele persoanei / companiei care face donația)” și expediat numărul 7560 în rețeaua Orange România sau la numărul 7410 în rețeaua Vodafone România. De asemenea, se pot trimite contribuții prin transfer bancar, inclusiv din alte state, începând de la suma de 50 de roni și până la 10.000 de roni. Acestea vor fi recompensate, în număr limitat, cu stickere, tricouri, dedicații muzicale și chiar promovări dedicate în cadrul proiectului.

Toate informațiile despre cum poate fi sprijinit demersul VlogONcello – Transylvania Tour sunt disponibile pe pagina oficială a campaniei de strângere de fonduri și pe pagina oficială de Facebook.

Născut la Chișinău, Radu Croitoru, fondatorul VlogONcello – Transylvania Tour, este cunoscut și ca membru al ansamblului Violoncelissimo, al Orchestrei Române de Tineret, al Moldovan National Youth Orchestra și pentru colaborările sale cu Filarmonica George Enescu, Camerata Regală a României și, în prezent, ca membru al Filarmonicii din Brașov.

Articole asemănătoare

Back to top button