fbpx

foto, video | S-a abătut furtuna peste Moldova. Zeci de acoperișuri au fost luate de vânt, iar șoferii au circulat ca în cursele cu obstacole

Codul Galben de vânt puternic se menține și astăzi în toată Moldova. Rafalele puternice au smuls zeci de acoperișuri și au doborât copacii de pe traseele naționale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șoferii conduc cu atenție după ce vizibilitatea s-a redus simțitor, din cauza prafului ridicat în aer de vijelie. Maximă atenție trebuie să manifeste și pietonii, care sunt în pericol de a fi spulberați de obiectele luate de vânt.

Amintim că doar în ultimele 24 de ore au fost smulse şi deteriorate de pe acoperişul a 10 case de locuit circa 111 foi de ardezie şi 42 metri pătraţi de ţiglă metalică din raionul Criuleni. Tot rafalele de vânt au deteriorat acoperişul unui depozit din municipiul Orhei, fiind afectate circa 160 metri de ţiglă metalică.

Pompierii îndeamnă oamenii să fie prudenţi şi să nu aprindă vegetaţia şi gunoiul menajer. În situaţii de risc persoanele pot apele de urgenţă Serviciul 112.

Articole asemănătoare

Back to top button