fbpx

Codul Galben de vânt a făcut prăpăd în țară: Zeci de case rămase fără acoperișuri și 23 de localități fără curent electric

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, în urma vântului puternic înregistrat pe teritoriul Republicii Moldova în ultimele 24 de ore au fost semnalate mai multe situaţii de risc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În raionul Criuleni, satul Zaicana, în urma intensificării de vânt au fost smulse şi deteriorate de pe acoperişul a 10 case de locuit circa 111 foi de ardezie şi 42 metri pătraţi de ţiglă metalică. Tot rafalele de vânt au deteriorat acoperişul unui depozit din municipiul Orhei, fiind afectate circa 160 metri de ţiglă metalică. În capitală, condiţiile meteo nefavorabile au smuls de pe acoperişul unui bloc de locuit cu cinci nivele din bulevardul Moscovei 7/3, două plăci metalice, care au deteriorat un autovehicul parcat în preajmă.

Comisiile pentru situaţii excepţionale convocate urmează să stabilească prejudiciile materiale înregistrate. Potrivit datelor IGSU colectate de la furnizorii de energie electrică şi subdiviziunile teritoriale, din cauza intensificării vântului pe 10 martie, 23 de localităţi din opt raioane au rămas parţial fără energie electrică. În dimineaţa zilei de 11 martie toate localităţile au fost reconectate la curentul electric.

IGSU aminteşte că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit Codul galben de intensificare a vântului și pentru ziua de astăzi. În aceste circumstanţe pompierii îndeamnă oamenii să fie prudenţi şi să nu aprindă vegetaţia şi gunoiul menajer. În situaţii de risc persoanele pot apele de urgenţă Serviciul 112.

Articole asemănătoare

Back to top button