fbpx

foto, video | Rezultate extraordinare pentru sportivele din Republica Moldova la Campionatul European de Gimnastică Ritmică

Gimnastele din Republica Moldova au reușit să se impună la Campionatul European de Gimnastică Ritmică, înregistrând cel mai mare punctaj de până acum. Evenimentul sportiv s-a desfășurat în perioada 26-29 noiembrie, la Kiev, Ucraina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lotul Republicii Moldova a fost format din trei gimnaste – Anasatasia Guz, la categoria senioare, și Gloria Motricală și Ștefania-Maria Starodub, la categoria junioare. Cele trei moldovence au fost cele mai tinere sportive din toată competiția.

Conform evaluării juriului, Anastasia Guz a acumulat 69,5 puncte, cel mai mare scor înregistrat până acum de gimnastele noastre la Campionatul European, și s-a clasat pe locul 20.

O evoluție foarte bună au avut și cele două junioare. Ștefania-Maria Starodub s-a clasat pe locul 18, iar Gloria Motricală pe 19, din totalul de 56 de participante.

Din cauza pandemiei de COVID-19, în acest an, Campionatul european de gimnastică ritmică s-a desfășurat fără public, în condiții de maximă securitate. La eveniment au participat în total 115 sportive din 23 de țări. Pe primul loc la categoria senioare s-a clasat o sportivă din Israel, urmată pe de două gimnaste din Belarus.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button