fbpx

foto, video | Precipitațiile de ieri au afectat numeroase gospodării. Zeci de pompieri au evacuat persoanele blocate

În urma ploilor torențiale care au avut loc pe 29 septembrie mai multe localități din sudul țării au fost afectate, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În Comrat, precipitațiile au înnămolit 39 de gospodării particulare, două depozite, fiind deteriorate două conducte de alimentare cu gaze naturale. Salvatorii au evacuat 11 persoane și au deblocat mai multe unități de transport.

Alte 14 gospodării au fost afectate în localitatea Dezghinghea din UTA Găgăuzia, unde pompierii au intervenit pentru ajutor. Intervenția angajaților IGSU a avut loc și în localitatea Congazcic unde precipitațiile au afectat și porțiuni de drumuri.

În total la fața locului în UTA Găgăuzia au fost implicați pentru lichidarea consecințelor situațiilor excepționale 43 de angajați IGSU cu opt autospeciale, dar și opt pompe hidraulice.

De intervenția salvatorilor a fost nevoie și în localități din raionul Leova. Aici precipitațiile au afectat peste 20 de gospodării particulare în satele Sărata Răzeși, Tochile – Răducani, Tomai, Covurlui, Cuporani și Sărăteni.

La Cimișlia, ploile au înnămolit 16 gospodării în satele Albina, Mereni, Gura Galbenei și Coștangalia. La fața locului activează comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea prejudiciilor.

În zonele afectate continuă să acorde asistență populației angajații IGSU. Pentru gestionarea situației la fața locului a intervenit conducerea Inspectoratului reprezentată de general-maior Mihail Harabagiu.

Articole asemănătoare

Back to top button