fbpx

foto, video | Peste 100 de intervenții ale pompierilor în ultimele 24 de ore. Focul a cuprins mai multe terenuri de vegetație din țară

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI informează că în ultimele 24 de ore pompierii au intervenit în peste 100 de cazuri de stingere a focarelor de iarbă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Un incendiu pe o suprafață extinsă a fost lichidat de salvatori ieri, 8 martie, în sectorul Botanica. Potrivit IGSU, focul a afectat o suprafață de 15 hectare de vegetație, dar și o parcare auto aflată în preajmă. În urma incidentului nicio persoană nu a avut de suferit.

Alte incendii, care au cuprins suprafețe extinse, au fost înregistrate la Ialoveni, unde focul a mistuit 22 de hectare de teren, localitatea Țolica din raionul Cantemir, unde flăcările s-au extins pe 15 hectare de vegetație, dar și la Gotești, unde au fost afectate 20 de hectare de iarbă. În același timp, salvatorii au intervenit și în localități din raioanele Glodeni, Rîșcani, Dondușeni, dar și la Leova, Cahul și Comrat.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să nu aprindă iarba uscată și gunoiul, întrucât aceste focare pot fi cu ușurință scăpate de sub control. În condiții de vânt și umiditate redusă focul se poate răspândi rapid în spațiile forestiere, dar și la clădirile aflate în preajmă. În cazul situațiilor de risc persoanele sunt îndemnate să apeleze Serviciul 112.

Articole asemănătoare

Back to top button