fbpx

foto, video | Ornamentele tradiționale sunt cartea ei de vizită. Any Șavga – tânăra pentru care atelierul de croitorie a devenit a doua casă

A studiat psihologia și chiar a încercat să activeze în domeniu, dar se pare că pasiunea pentru artă s-a dovedit a fi mai presus decât toate. Any Șavga este tânăra pentru care atelierul de croitorie a devenit a doua casă deja de câțiva ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De luni până vineri, iar uneori și în weekend, meșterița se refugiază printre ațe și ornamente naționale, pe care le coase cu multă dibăcie pe bluze, rochii, sacouri sau paltoane.

„Dacă e să mă gândesc foarte bine, inspirația mea vine din copilărie, ceea ce este legat de a croi. Bunica și acum își aduce aminte cum eu îi tăiam draperiile și ițarii bunelului ca să fac haine la păpuși”, ne-a mărturisit tânăra.

„Îmi plac foarte mult ornamentele vintage, care le puteți vedea și la regina Maria. Are niște mantouri și niște lucrări extraordinare”, mai spune Any. 

Deși majoritatea lucrărilor sale sunt pentru femei, Any vrea să-și lărgească sortimentul de haine, astfel încât orice doritor să-și poată găsi ceva pe plac.

„Pentru soțul meu am cusut câteva bluzițe cu elemente stilizate. Mai sunt cerințe, de aceea poate mă gândesc să fac și ceva pentru bărbați”, a adăugat tânăra designer.

Moldovencele din străinătate sunt cliente fidele ale tinerei. Any, însă, vrea să se facă remarcată și pe piața locală, unde, spune ea, e un pic mai greu să te faci auzită.

„Din lucrările vândute au fost trimise peste hotarele țării, au fost procurate de doamnele din diasporă, pentru că le aduce aminte de casă, de ceva al nostru și de acolo vin majoritatea comenzilor și laudelor la ceea ce fac”, a conchis Any. 

În 2019, tânăra se ambiționează să reușească multe lucruri, dar cel mai important ar fi ca brandul său să devină o carte de vizită a Moldovei.

Mai multe lucrări puteți vedea pe pagina de Facebook a tinerei. 

Foto: Any Șavga via Facebook

Articole asemănătoare

Back to top button