fbpx

foto, video | O „felicitare” pentru președinte. Ce a dorit să-i amintească un grup de activiști lui Igor Dodon chiar de ziua lui?

Membrii platformei „OccupyGuguță” s-au adunat în fața clădirii Președinției pentru a-l felicita într-o manieră specială pe șeful statului, Igor Dodon, cu ocazia zilei de naștere. Acesta a împlinit astăzi, 18 februarie, 45 de ani. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Manifestanții au decis să-i amintească președintelui despre expulzarea celor șapte profesori turci din Republica Moldova, în toamna anului 2018. Aceștia au făcut avioane din hârtie pe care erau imprimate chipurile pedagogilor și le-au lansat peste gardul care înconjoară instituția.

„Performance-ul de azi din fața Președinției, prin care am aruncat peste gardul clădirii avioane de hârtie inofensive pe care am imprimat biografia celor șapte profesori răpiți și deportați, a avut câteva scopuri: pe de o parte, să evidențiem complicitatea președintelui în crima față de profesorii turci, iar pe de altă parte, să arătăm că cetățenii simpli nu au nicio modalitate să-i transmită un mesaj președintelui din cauza gardului de trei metri, a pazei şi bodyguarzilor. Credem că instituțiile publice nu trebuie să aibă garduri, dar cât mai multe uși care să fie deschise permanent”, se arată într-un comunicat al platformei.

Foto: OccupyGuguță via Facebook

 

Articole asemănătoare

Back to top button