fbpx

foto, video | Mai mulți susținători ai lui Petic, ajunși la spital. Ce spune poliția despre intervenția cu gaze lacrimogene?

Astăzi, după pronunțarea hotărârii magistraților în cazul lui Gheorghe Petic, în fața sediului Judecătoriei Orhei, s-au adunat peste 50 de persoane care au protestat și au scandat în apărarea inculpatului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat al poliției, după pronunțarea sentinței, la ora 12:35, polițiștii din grupul de comunicare a IP Orhei a cerut să fie deblocat accesul către sediul instanței, pentru transportarea lui Gheorghe Petic și au atenționat că, în caz contrar, se va aplica legea, dar nu s-a făcut uz de forță.

Polițiștii au cerut repetat protestatarilor să deblocheze porțiunea de drum pe unde urma să treacă transportul, însă aceștia au menținut în mod ilegal blocajul. La 12:43, condamnatul a fost urcat în autospeciala escortei, iar angajații INP au deblocat ieșirea și au format un cordon pentru a permite deplasarea în siguranță a autovehiculului.

În timpul formării cordonului, un angajat al Inspectoratului Național de Patrulare a fost bruscat, inclusiv fizic, de unul dintre protestatari, amenințat cu răfuială fizică de către un bărbat din mulțime, astfel, polițistul  a aplicat mijloacele speciale, și anume gaze lacrimogene, pentru a opune rezistență agresiunilor și pentru a permite deplasarea transportului în deplina siguranță.

Totodată, unul dintre cei care ar fi fost împroșcați cu gaze lacrimogene susține că protestatarii erau relativ pașnici când polițiștii au hotărât să îi atace. Câteva persoane au fost transportate de urgență la spital pentru a primi îngrijiri.

Legalitatea acțiunilor oamenilor legii urmează a fi examinată de procuratura din Orhei. De asemenea, INP va analiza imaginile video de la acest incident, din perspectiva posibilelor încălcări ale legii, dar și din cea a analizării modului de acțiune a angajaților sai.

Articole asemănătoare

Back to top button