fbpx

foto, video | Încăperi inundate, poduri rupte și oameni evacuați de salvatori. Ploile de azi au făcut prăpăd în mai multe raioane

Astăzi, 29 septembrie, angajații Inspectoratul General pentru Situații de Urgență sunt solicitați în mai multe localități din țară pentru a interveni la lichidarea consecințelor ploilor abundente.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit subdiviziunilor teritoriale ale IGSU, pompierii sunt mobilizați pentru pomparea apei din mai multe gospodării din localitățile Tomai, Covurlui, Tochile – Răducani și Cuporani din raionul Leova, dar și localitatea Fetița – raionul Cimișlia.

În orașul Cimișlia, salvatorii au intervenit pentru pomparea apei din Liceul Teoretic Iona Creangă, iar în localitatea Fetița a aceluiași raion, angajații IGSU au efectuat lucrări de pompare din șapte gospodării particulare. Potrivit informațiilor operative, precipitațiile au deteriorat două poduri din localitatea Tochile – Răducani, iar mai multe grădini au fost înnămolite în satul Colibabovca, raionul Leova.

Intervenția urgentă a salvatorilor are loc și în orașul Comrat, unde mai multe porțiuni de drum local sunt afectate de ploi. În UTA Găgăuzia angajații IGSU intervin în 25 de situații pentru lichidarea consecințelor ploilor abundente.

În capitală, pe strada Uzinelor nr. 142, pompierii au evacuat peste 1000 de litri de apă care se scurgeau într-un magazin alimentar și au fost evacuate două persoane.

În caz de situații de risc, oamenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.

Articole asemănătoare

Back to top button