fbpx

foto, video | Încă patru balene moarte, cu stomacul plin de plastic, găsite pe o plajă din Italia. Este al șaselea caz în acest an

Patru balene au fost găsite moarte săptămâna aceasta pe o plajă diin Sicilia. Greenpeace documentează cazul, iar conform informațiilor preliminare, stomacul acestora era plin de plastic.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat emis de organizație, în stomacul balenelor au fost depistate bucăți de umerașe pentru haine, plastic dur și pachete. Totodată, un alt pește, descoperit în Italia vinerea trecută, avea stomacul plin de plastic. Atunci responsabilii de la Greenpeace declarau că este al cincilea caz din acest an.

„Este îngrijorător că am găsit plastic în stomacul lor. Acest lucru confirmă faptul poluarea este abundentă la fundul mării și afectează peștii”, susțin ecologiștii.

Potrivit unui raport preliminar, publicat cu doar câteva zile în urmă de cercetătorii de la Universitatea din Padova, poluarea afectează tot mai mult viețuitorii acvatici. Astfel, în 33% dintre cazurile documentate de deces ale balenelor, în stomacul acestora a fost găsit plastic.

Foto: greenpeace.org
Foto: greenpeace.org

Video: greenpeace.org

 

Articole asemănătoare

Back to top button