fbpx

foto, video | Dumitru Alaiba a inspectat traseul Chișinău-Ungheni pe bicicletă: „Un metru costă o mie de euro”

Dumitru Alaiba a inspectat ieri traseul Chișinău-Ungheni pe bicicletă. Acesta consideră că lucrările nu își merită costurile și că reparația este una cosmetică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Alaiba suține că lucrările efectuate pe traseu costă circa un milion de euro și ar fi trebuit să fie finalizate încă în 2016. În urma amânărilor, termenul de executare este sfârșitul anului 2019, dată despre care acesta are dubii.

„Este un drum reparat cosmetic, fisuri, găuri. În loc de acostament – noroi şi băltoace, iar asta strică drumul. Se fac lucrări, dar acest drum nu va ține mult. Lucrările deseori înseamnă pur şi simplu un strat de asfalt deasupra la cel vechi. Din urmă deja se strică. Pentru acest drum plătim 1 milion de euro pe kilometru. Eu am văzut drumuri de 1 milion de euro pe kilometru. Ele nu arată aşa. Acest drum trebuia să fie terminat încă în 2016. Au tot fost amânări, iar ultima – la sfârşitul lui 2019. Am dubii că va fi terminat în 2019. Iar după ce va fi „terminat”, va trebui să începem din nou reparația. Şi din nou să plătim din banii noştri. Pentru că aceste lucrări sunt o batjocură”, declară Alaiba.

Reteaua de drumuri publice în Moldova include peste 9300 de km. Lucrările de restaurare a traseului menționat au costat 80 de milioane de euro, potrivit protv.md, bani primiți de la BEI.

Foto: Dumitru Alaiba via Facebook
Foto: Dumitru Alaiba via Facebook
Foto: Dumitru Alaiba via Facebook
Foto: Dumitru Alaiba via Facebook
Foto: Dumitru Alaiba via Facebook

Articole asemănătoare

Back to top button