fbpx

foto, video | Diaspora arată că îi pasă. Mai mulți moldoveni, stabiliți peste hotare, au ieșit cu drapele și pancarte pe străzile orașelor europene

Mai mulți moldoveni, stabiliți peste hotare, au ieșit pe străzile orașelor europene, cu drapele și pancarte, pentru a arăta că le pasă de situația din Republica Moldova și că îi afectează criza politică din țară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe 10 iunie, moldovenii din diasporă au ieșit să susțină Guvernul Sandu și să îndemne forțele de ordine să slujească țării.

Cei aflați la Milano s-au adunat în semn de protest față de deciziile Curții Constituționale și pentru a susține Executivul votat de PSRM și ACUM. În clipul video publicat pe rețelele de socializare, aceștia le spun polițiștilor să treacă de partea poporului.

În același timp, diaspora din Belgia s-a adunat în fața Parlamentului UE pentru a protesta față de abuzurile de la Chișinău. Alături de moldoveni au ieșit și colegii lor români care, de asemenea, se arată deranjați de situația politică din Republica Moldova, transmite Zdg.

Moldovenii din capitala Marii Britanii au venit și ei cu un mesaj video, în care spun: „Slujiți țării și poporului, nu dictatorului!”.

Moldovenii stabiliți la Frankfurt, Germania, au ieșit cu drapele și pancarte pe care au scris „Nu vă jucați cu speranțele noastre”. Totodată, ei au declarat că dezaprobă acțiunile Partidului Democrat și condamnă deciziile Curții Constituționale, pe care le-au catalogat drept nelegitime.

Diaspora din orașul Nenagh, Irlanda, s-a mobilizat și ea pentru a susține „noul Parlament și Guvernul legitim Maia Sandu”.

Foto: Radu Bitca

Articole asemănătoare

Back to top button