fbpx

foto, video | Cum ar fi să ai un telefon care nu se descarcă niciodată? O companie americană anunță construcția unei baterii revoluționare

Imaginați-vă un telefon mobil pe care nu ar trebui să îl mai încărcați niciodată? Deși pare un lucru imposibil, o companie americană a anunțat că a început să lucreze asupra unui concept de baterie revoluționară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Compania americană NDB afirmă că vor lucra la o baterie nano-diamantată care va fi alimentată de deșeuri nucleare, iar miezul său radioactiv va fi protejat de mai multe straturi de diamante sintetice, unele dintre cele mai puternice materiale de pe Pământ, scrie dailymail.co.uk.

Potrivit oamenilor de știință, bateria este sigură atât pentru utilizare în mașini, avioane, telefoane, cât și pentru stimulatoare cardiace.

Pe 25 august, NDB a anunțat că a finalizat două teste de probă a conceptului, la Laboratorul Național Lawrence Livermore din California și Laboratorul Cavendish de la Universitatea Cambridge.

Într-un comunicat al companiei se arată că bateria va putea să se autoîncarce până la o durată de 28.000 de ani, iar primul exemplar va fi disponibil în acest an.

Foto: Daily Mail

Articole asemănătoare

Back to top button