fbpx

foto, video | Cu „Aripi” până în cosmos. În Moldova va fi lansat primul desen animat pe care îl vom viziona cu ochelarii VR

Echipa din Studioul Simpals au anunțat despre finalizarea celui mai inedit proiect din Europa de Est și Rusia, și anume un desen animat pentru iubitorii de realitate virtuală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Această producție este o premieră pentru Republica Moldova, deoarece, spre deosebire de animațiile 3D, filmul „Aripi” va permite spectatorilor să se simtă parte din poveste, fiind proiectat după principiile realității virtuale.

Potrivit regizorului Dmitri Voloșin, prin intermediul acestui film animat și-au propus să facă o revoluție tehnologică și să ofere publicului emoții și trăiri unice.

„Sarcina noastră a fost să-i transformăm pe cei care ne urmăresc într-o parte componentă a ceea ce se întâmplă. Am și pregătit scenariul, dar când am hotărât să implicăm și ochelarii VR doar cosmosul și aripile au mai rămas o idee orginală”, spune Voloșin.

Totodată, producătorii menționează că desenul animat a fost adaptat tuturor cerințelor pentru un film VR, astfel, cei care vor avea ocazia să-l vizioneze, își vor îndeplinni visul copilăriei și vor deveni cosmonauți.

Filmul „Aripi” este povestea unui cosmonaut moldovean care în copilărie a visat să zboare și să fie liber. Într-o zi însă, problemele minore duc la unele mai mari, din cauza cărora nava își pierde echilibrul și cade din nou pe Pământ. Acum, astronautul Nelu își va rearanja aripile viselor sale și va reveni în copilărie.

Desenul animat va fi lansat pe 12 aprilie, de Ziua Mondială a Aviației și Cosmonauticii, în cadrul unui spectacol de tip închis.

Articole asemănătoare

Back to top button