fbpx

foto video | Cei mai puternici sportivi din ţară şi-au măsurat puterile la Campionatul Național de Armwrestling

Și-au măsurat forța brațelor. În premieră, aproape 300 de sportivi din întreaga țară, reprezentanți a 23 de cluburi sportive, au concurat weekendul trecut la campionatul național de Armwrestling ediția a 7-a.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Câștigătorii s-au ales cu medalii și șansa de a ne reprezenta țara la Campionatul European.

Potrivit președintelui Federației moldovenești de Armwrestling, Alexandru Grumeza, se califică primii doi din fiecare categorie, iar în baza rezultatelor competiției naționale, în scurt timp va fi creat lotul de aproximativ 50 de sportivi care vor reprezenta R. Moldova la Campionatul European 2023.

La eveniment a fost prezent și secretarul general al Federației mondiale de Skanderbeg, Mircea Simionescu-Simicel. Potrivit lui, sportivii moldoveni au șanse mari să urce pe podiumul mondial și în acest an.

Și oficiali din țara noastră au luat parte la eveniment și au ținut să menționeze susținerea pe care o oferă autoritățile dezvoltării activităților sportive în rândul tinerilor.

În cadrul ceremoniei de deschidere a campionatului, secretarul de stat responsabil de domeniul sport și tineret, Sergiu Gurin, a menționat că Ministerul Educației și Cercetării susține sportivii, încurajează modul de viață sănătos și practicarea sportului și, totodată, apreciază performanța în acest domeniu.

„Sportul contribuie la consolidarea societății, îndeamnă la coeziune, pace, incluziune, joc de echipă, iar asemenea competiții precum Campionatul Republicii Moldova la Armwrestling sînt un exemplu bun de urmat pentru generația tînără”, a menționat Sergiu Gurin.

Potrivit secretarului Federației moldovenești de Armwrestling, Anna Belenciuc, competiția a avut drept scop popularizarea Armwrestlingului în Republica Moldova, perfecționarea sportivă a armwrestlerilor de performanță și selecționarea celor mai buni sportivi pentru Lotul Național, care vor reprezenta Republica Moldova la Campionatul European și Campionatul Mondial de Armwrestling.

AICI puteți vedea rezultatele Campionatului Național de Armwrestling.

Menționăm că cel care este Daniel Procopciuc, multiplu campion Național, European și Mondial, care din 2017 până acum ne duce faima în întreaga lume, a obținut, din nou, titlul de campion absolut la mâna stângă.

Campion absolut la mâna dreaptă, în acest an, a devenit sportivul Vasile Skuratkov.

 

Amintim că Daniel Procopciuc de curând și-a adjudecat și titlul de Campion Intercontinental.

Citește și: Sportivul moldovean Daniel Procopciuc, scăldat în aplauze la festivalul sportului din Sicilia

Articole asemănătoare

Back to top button