fbpx

foto, video | Au aflat legenda Mărțișorului pe fundalul muzicii O-Zone. Cum continuă campania Little March în Londra?

Cu ocazia primelor zile de primăvară, organizația caritabilă Little March și-a propus să reînvie amintirea originilor pentru cei departe de casă, aducându-le un mărțișor tocmai până în Londra.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așa cum se obișnuiește la noi, cu energie și voie bună, voluntarii au întâmpinat locuitorii din Stratford cu un Mărțișor, urându-le o primăvară frumoasă și noroc. Au fost felicitați atât cei ce sărbătoresc 1 martie, cât și restul trecătorilor, cărora li s-a explicat simbolul mărțișorului, istoria și însemnătatea acestuia.

Tinerii au spus londonezilor despre importanța mondială pe care o poartă acest micuț simbol al primăverii, care recent a și fost introdus în UNESCO și i-au încurajat să-l poarte cu mândrie, să-l celebreze și să-l ofere și celor dragi.

„Simbolul modern al mărțișorului, simbolizează renașterea, un nou început, triumful dragostei și echilibrul dintre suflet și rațiune. Acesta a fost apreciat și îmbrățișat de trecători ca un element ce poartă o vocație cu adevărat universală”, spun entuziasmați organizatorii. 

Voluntarii Little March se vor afla în Stratford pentru încă două zile asigurându-se că mărțișorul ajunge la cât mai mulți oameni. Fiind la a treia ediție, organizatorii încearcă să promoveze cultura românească cât mai mult, iar impactul să fie cât mai mult vizibil.

Pe lângă rolul de promotori ai patrimoniului românesc, voluntarii și-au asumat și postul de eroi ai unor copii din orfelinatele din Moldova, pentru care strâng fonduri în mijlocul Marii Britanii și care curând vor primi jucării, haine noi, rechizite și dulciuri.

Amintim că pe 28 februarie, mai mulți voluntari îmbracați în ii și înarmați cu dragostea pentru tradiții au început să împartă mii de mărțișoare londonezilor pentru a susține o cauză nobilă.

Articole asemănătoare

Back to top button